Az agyhalott anyuka kihordta az ikereket, majd elment.. Szívszorító történet

Egy 21 éves nő agyhalott állapotában szült ikreket, a kicsik a csodával határos módon nem szenvedtek maradandó károsodást, az anya azonban a szülés után meghalt. Frankielen da Silva Zampoli Padilha kilenchetes terhes volt, amikor stroke-ot kapott, az orvosok pedig mindent elkövettek azért, hogy életben maradjon, szíve alatt ugyanis az ikreknek nem esett baja. A nő 24 órás megfigyelés alatt volt, gépekkel tartották életben, hogy esély legyen egészségesen világra hozni az ikreket - írja a Mirror, amelyben először számol be a család, illetve az anyát életben tartó orvosi stáb a történtekről.

Hirdetés


Az orvosok végül kivárták, amíg a terhesség elérjen a hetedik hónapba, ekkor császármetszéssel világra hozták a kisfiút és a kislányt, akit ezek után még három hónapig kórházban tartottak, és csak májusban engedték haza. Ana Vitoria 1,4 kilóval született, fivére, Asaph 1,3 kilogrammot nyomott születésekor. A kicsik három hónapig voltak inkubátorban, hogy szervezetüket megkíméljék a környezet behatásaitól. Az anyát azonnal lekapcsolták a gépekről a szülés után, tekintve, hogy már az is csoda volt, hogy szervezete 123 napig volt képes agyhalott állapotában is életben tartani a magzatokat.Hirdetés
Az orvosi stáb először beszélt a hónapokig tartó kezelésekről. Több mint 20 szakember dolgozott éjjel-nappal azért, hogy a nőnek legyen esélye kihordani az ikreket. Többek között doktorok, ápolók, táplálkozási szakértők, gyógytornászok és más egészségügyi szakemberek egy csoportja dolgozott azért, hogy az ikrek megszülessenek. Mindannyian nagy odaadással végezték a feladatukat, még arra is hajlandóak voltak, hogy szabad perceikben énekeljenek a nő pocakjának. Utóbbi, vagyis a megfelelő környezet kialakítása érdekében még egy zeneterapeutát is alkalmaztak.


 Ez a csoda 123 napig tartott: ikreket hordott ki az agyhalott nő
„Zenét szereztünk nekik, és lejátszottuk az anya pocakjának. Kidekoráltuk a szobáját, és minden nap mondtuk neki, hogy szeretjük, amíg nálunk volt” - mondta a terapeuta.

Hirdetés

 Ez a csoda 123 napig tartott: ikreket hordott ki az agyhalott nő
„Mindannyian sírtunk, amikor megszülettek, az életüket az elképesztő csapatmunkának, és az isteni gondviselésnek köszönhetik” - tette hozzá a vezető orvos, Dr. Dalton Rivabem.