Az egész országban hiánycikk lett ez a nyugtató. A gyógyszertárak tehetetlenek


Ne lepődjenek meg, ha szinte sehol nem találnak sehol Xanaxot, ugyanis országszerte hiány van belőle.

Hiába nélkülözhetetlen sok pánikbeteg számára a gyógyszer, szinte az egész országban lázas keresés után lehet csak találni egy-egy dobozzal a Xanaxból. A gyógyszert leggyakrabban a pánikbetegek szokták használni, ugyanis szorongásoldó, nyugtató-altató, izomlazító és görcsgátló hatása van és akár húsz perc alatt el tudja mulasztani a fellépő pánikrohamot.

A gyógyszer 1 mg-os változatát tavaly vonták ki a forgalomból, a nagyobb problémát azonban az jelenti, hogy a 0,5 mg-os kiszerelésből is szinte alig lehet találni néhány darabot a patikákban - tudta meg a Magyar Nemzet. Érdeklődésük után kiderült: jelenleg szinte a teljes országban komoly hiány mutatkozik a gyógyszerből, és azt sem tudják pontosan megmondani, mikor lehet majd rendelni.

Hirdetés

A lap azonban hozzátette: gyártóhoz közeli forrásuk szerint valóban volt hiány a gyógyszerből, de a nagykereskedők már kaptak belőle, az viszont továbbra sem egyértelmű, ezek mikor juthatnak el a betegekhez.

Tipp: A Xanax és a Frontin ugyanaz a hatóanyag, alprazolam. A különbség csak a nevükben van. Ugyanolyan ez, mint a panadol, és abenuron, mind a kettőnek ugyanaz a hatóanyaga, csak más cég gyártja, ezért más a neve. Tehát,ha Xanax-ra van szüksége, a kezelőorvosával nyugodtan írathat fel Frontint, ami ugyanaz,mint a Xanax.

Hirdetés
A hír forrás www.blikk.hu