Csak krumpli kell hozzá, sonka és sajt. A legfinomabb és leggyorsabb lepény, amit ettem valaha

Ha szereted a gyorsan elkészülő, és roppant finom ételeket, akkor ezt a finomságot imádni fogod. Krumpli lepény a neve, és főleg az Olaszok fogyasztják előszeretettel, akik méltán híresek a kifinomult ízvilágukról. A kevésbé tapasztalt kezek sem fognak túl nagyot hibázni, hiszen egyszerűen elkészíthető ételről beszélünk.



Hirdetés


Amire szükségünk lesz :

-500 gramm burgonya
-olaj
- só, bors
-sonka, sajt
-1 db tojás

A krumplit megfőzzük, majd pürésítjük, ekkor hozzáadjuk a tojást,  sót és borsot, melyet ízlés szerint adagolunk. Hozzáadunk annyi lisztet, ami felveszi a nedvességet, és egy nem túl ragadós tésztát kapunk.
Kettészedjük a tésztát, és az egyik felét egy serpenyő aljába tesszük, majd beletesszük a sajtot és a sonkát. Elkezdjük sütni, takarékon, hogy nehogy megégjen. Néha amikor már érezni a sült tészta illatát alá nézünk, hogy nem-e égett oda. Akkor jó, ha aranybarna a tészta. Ha elértük a megfelelő színt,kivesszük, és megsütjük a másik oldalát is.



Hirdetés

Ha ezzel is készen vagyunk, akkor összeborítjuk a két részt, és már ehetjük is. Jó étvágyat !




Hirdetés