Lekapcsolták a gépekről a 11 hónapos kisfiút. A szülők így döntöttek a bíróságon , az egész világ ismerte ezt a kisfiút

Feladták a kis Charlie Gard szülei, már ők is úgy látják, a kisfiúnak túl késő, és inkább hagyják meghalni.

Állítják azonban, hogy az orvosok miatt nem volt esély a kicsi kezelésére, így nem is lehetett jobban. Connie Yates a fiú anyja a legfelsőbb bíróságon ma azt mondta:

Hirdetés

„Anya és Apa nagyon szeret Charlie, mindig is szerettünk és mindig is szeretni fogunk és sajnáljuk, hogy nem tudtunk megmenteni.”

A két szülő bejelentette, befejezik a harcot, hogy a 11 hónapos fiú Amerikába repülhessen kísérleti kezelésre. A fiú története milliókat érintett meg szerte a világon, rengetegen a szülők mellé álltak, és minden megtettek, hogy a fiút ne kapcsolják le az életben tartó gépekről.


Connie azt mondta, Charlie orvosainak a szülőkre kellett volna bízni a döntést, hogy az Egyesült Államokba vihessék a fiukat.

Hirdetés

A kis Charlie nemsokára le lesz kapcsolva a gépekről
„Csak egy esélyt szerettünk volna adni neki az életre” - mondta.

„Már sajnos túl késő neki, de nem túl késő másoknak, akik szörnyű betegségekkel küzdenek. Továbbra is segíteni fogunk beteg gyerekek családjain, hogy Charlie bennük is tovább élhessen. Ennyivel tartozunk neki, hogy ne legyen értelmetlen a halála” – mondta könnyeivel küszködve.

A kisfiú támogatói a bíroság előtt várták a fejleményeket, nagyon le voltak törve, mikor megtudták, Charlie-t nemsokára lekapcsolják a gépekről – írja a DailyMail.

Charlie Gard mitokondriális depléciós szindrómában szenved, szervei nem működnek rendesen, orvosai régóta mondják, menthetetlen állapotban van. Szülei azonban az utolsó pillanatig küzdöttek érte, ebben még Ferenc pápa is a segítségükre sietett.

Hirdetés