Megházasodott Anna, aki már két tüdő átültetésen átesett. Nagyon sokat romlott az állapota, ezért esküdtek meg gyorsan


Nem várhattak addig, amíg végig tudja táncolni saját esküvőjét a kétszer tüdőtranszplantált Lendvai Anna (24), hiába tervezték így vőlegényével.


Hirdetés

Súlyosan romlott egészségügyi állapota miatt előrébb hozták az esküvőt: a szerelmesek egy hete, steril körülmények között mondták ki a boldogító igent. Lendvai Anna szívszorító helyzetéről pár napja számoltunk be: a fiatal lány már kétszer esett át tüdőátültetésen, ám a jelenlegi szerv szintén felmondta a szolgálatot. Miközben Anna sorstársai után kutat, és abban bízik, hogy kaphat még egy esélyt, megszervezték várva várt esküvőjüket szerelmével, és egy hete megházasodtak.


Lendvai Anna és vőlegénye nem vártak tovább: a tüdőtranszplantált lány lélegeztetőgéppel vonult az oltár elé

Hirdetés
– Évek óta halogattuk az esküvőt, mondván, hogy akkor tartjuk meg, amikor végig tudom táncolni. Már a dátum is megvolt, azonban júniusban már látszódott, hogy nem tudjuk megtartani, sem a tüdőm állapota, sem a sok vendég miatt, hisz az immunrendszerem nagyon gyenge – mesélte a Blikknek Anna. Az esküvő viszont nagyon fontos volt a fia­tal párnak, ezért úgy döntöttek, hogy legalább szűk családi körben megszervezik azt. A ceremónia két óránál nem tartott tovább, hiszen Anna nem bírta volna.

– Az egyik nővérke csinálta a hajam, a másik sminkelt, anyukám vette a ruhát egy kép alapján, de úgy tűnt, mintha rám öntötték volna. Az egyik doktor virágot hajtogatott nekem, a levegőt jelképezve pedig buborékokat fújtak, amikor betoltak a kocsival a kápolnába – folytatta szívszorító történetüket Anna. Persze minden vendég maszkot viselt, hogy nehogy megfertőzzék a menyasszonyt, de a fiatal pár így is végtelenül boldog, annak ellenére, hogy nem így képzelte el élete egyik legfontosabb eseményét, ahogy azt sem tudhatják, hogy mit hoz a jövő.


Hirdetés
– Csodálatos, hogy volt annyi erőm, hogy a lélegeztetőgéppel és apukámmal az oltárhoz sétáljak. A legjobb, hogy a férjem az, akit a legjobban szeretek – tette hozzá könnyekkel küszködve.