Megpuszilta Mariann babát az édesapja, 3 nap múlva már a kislány temetését kellett intézni.

„Az egész mindössze két óra alatt történt. Először Mariann légzésével lettek gondok, utána pedig sorban kezdtek leállni a szervei” – idézte a háromhetes kislány édesanyját a CNN. Az amerikai hírcsatorna néhány nappal ezelőtt készített interjút Nicole és Shane Sifrittel: a szülők akkor még reménykedtek abban, hogy csoda történik és pici lányuk felépül a vírusfertőzésből.

Hirdetés

Csakhogy ma a lehető legrosszabb hírt közölték Facebook-oldalukon. Eszerint ma reggel, háromnegyed kilenc előtt néhány perccel kislányuk, Mariann belehalt a herpeszvírus okozta agyhártyagyulladásba. Az egyelőre az orvosok előtt is rejtély, hogy a pici lány hogyan kapta el az életveszélyes fertőzést, mivel egyik szülője sem hordozta a betegséget.

Egy ártatlannak tűnő puszi miatt vesztették el háromhetes kislányukat 
„A vírusos agyhártyagyulladás emberi érintkezéssel terjed. Már egy ártatlannak tűnő puszi is elég ahhoz, hogy egy újszülött kisbaba elkapja” – nyilatkozta dr. Tanya Altmann, a kaliforniai Calabasas Gyermekkórház orvosa. Hozzátette, mivel a vírusfertőzések újszülött gyermekekre különösen veszélyesek – a még fejletlen immunrendszerük miatt –, azt szokták javasolni az újdonsült szülőknek, hogy az első néhány hónapban kerüljék a nyilvános, zsúfolt helyeket. Vagy ha ezt nem tudják megoldani, legalább próbálják meg megakadályozni az ártatlannak tűnő puszikat.  

Hirdetés

A kis Mariann július elsején jött a világra, szülei rá egy hétre házasodtak. Azt mondják, Mariann első tünetei röviddel a ceremónia után jelentkeztek: „Észrevettük, hogy a kislány nagyon bágyadt, alig tudjuk őt felébreszteni, ráadásul enni sem kért. Azonnal kórházba mentünk vele, ahol hamar kiderült, hogy herpeszvírus-fertőzése van, ami, tekintettel a gyenge immunrendszerére, agyhártyagyulladást okozott.”

Hirdetés
via:www.nlcafe.hu