Mindenit figyelmeztet a Miniszterelnök: " Ne merjetek leváltani, mert nagy baj lesz .."


Meghökkentő dolgokról nyilatkozott tegnap a Kossuth Rádió adásában Orbán Viktor Miniszterelnök. Az alábbiakban olvashatjátok, hogy mit is mondott pontosan.

Elképesztő... Egyfelől most már nemcsak a szervilis kliensei azonosítják Orbánt Magyarországgal, hanem ő is saját magát az állammal és Magyarországgal.


Hirdetés
Olyan már volt, hogy felhatalmazás nélkül a magyarok (nemcsak a Fidesz-szavazók, a kormánypártiak, a kormánypropaganda megvezetettjei, hanem az összes magyar) nevében beszélt. De az utóbbi években - a nyilvánosság előtt legalábbis - nem engedte meg magának, hogy saját személyét azonosítsa az állammal és az országgal.

Most viszont egy elszólásból kiderül, hogy miképpen is gondolkodik erről a miniszterelnök. Az energiabiztonságról szólva az állami hírügynökség szerint azt mondta:

A Mol 25%-át úgy kellett visszavásárolnom az oroszok zsebéből.

Neki magának. Nem a kormánya, az állam vagy az ország tett ilyet, hanem ő maga, személyesen. Az ő akarata az állam akarata, sőt, az egész országé. Fékek és ellensúlyok? Az állam én vagyok.

Ugyanakkor ugyanebben az interjúban utalt arra is, hogy a hatalma megdönthető, de nem belföldről. Kadhafival példálózott, hogy lám, annak se lett jó vége.

Nehéz nem üzenetként, a Nyugatnak és az európai nagyhatalmaknak (Merkelnek és Macronnak) küldött figyelmeztetésként értékelni a következőket:

Orbán Viktor azt mondta, hogy nem kellett volna megölni az észak-afrikai ország egykori vezetőjét, Moammer Kadhafit.

"Senki sem állítja, hogy Líbiában egy hibátlan demokrata kormányzás zajlott, de legalább volt kormány" – fejtette ki, “európai elmebetegségnek” nevezve, hogy a nyugatiak által alkalmazott elveket kérik számon a tőlünk különböző civilizációs területeken, ezzel ugyanis tönkreteszik ezeknek az országoknak a stabilitását.Az áthallás nyilvánvaló: az európaiak elmebetegek, ha úgy gondolják, egy tőlük különböző civilizációs területeken, mint a félázsiai Magyarországon számon kérhetik a nyugati civilizáció elveit, mint

 - a plurális demokráciát,
- az átlátható kormányzást,
 - a korrupciómentességet,
 - a jogállamot,

hogy az állam ne folytasson uszító propagandakampányt az idegenek vagy Brüsszel ellen, és eltérő politikai nézetei miatt ne próbálja karaktergyilkolni közpénzen folytatott kampánnyal saját állampolgárait (mint például Soros), vagy ne hozzanak személyre szabott törvényeket a (vélt) politikai ellenfelekkel szemben (CEU, civilek, Simicska).

A kadhafizással Orbán azt üzente: nem számít, hogy Nyugaton ez nem elfogadott, nálunk igen. Ide rend kell, erő, egy erős vezető. Egy diktátor, de legalábbis egy autokrata, aki a rend érdekében folyamatosan szűkíti a politikai lehetőségeket.

Ha nincs erős vezető, akkor jön a megosztottság, a radikalizmus, a polgárháború, és hatalomra kerül a szélsőjobboldal. Orbán azt mondja: Kadhafi=rend, ő maga=rend. Mindenki más=káosz, anarchia.


Hirdetés

Ugyanezzel érvelt a Miniszterelnök 2014-15-ig Nyugat-Európában (és próbált Washingtonban és New Yorkban is), hogy ti. az ő és pártja a Fidesz hatalma a garancia arra, hogy a Jobbik, a szélsőjobb nem jut kormányzati pozícióba. Az ugyanakkor kérdéses, hogy Berlinben, Párizsban vagy Brüsszelben.

A nagy kérdés az, hogy vajon elhiszik-e neki ezt ma is?!

Tehát a magyar "Kadhafi" él és virul, csak a rend, a béke, a nyugalom és a stabilitás hiányzik. Nektek mi a véleményetek erről?

forrás

Hirdetés