5 éve történt. Emlékezzünk egy megosztással Bándy Katára, soha nem felejtünk el

Bándy Kata (†25) gyilkosa a rácsok mögött sem hazudtolta meg önmagát. Úgy tudjuk, Péntek László (31) rabtársaival is agresszíven viselkedett, több fegyelmit is begyűjtött a Szegedi Fegyházban.

A tragéida 5 évvel ezelőtt történ, 2012.július 3.-án virradóra.


Pedig a köznyelvben csak szegedi Csillagként emlegetet­t börtönben még a legkeményebb bűnözök is meghúzzák magukat, és betartják a szigor­ú szabályokat. Nem úgy Péntek!

– Egy igazi balhés figura Péntek – mesélte a Blikknek egy volt rabtársa. – Beleköt az élő fába is, ha olyan kedve van. Többször fegyelmit is kapott, mert verekedett a cellatársaival, de olyan is előfordult, hogy tiszteletlenül viselkedett a felügyelőkkel, sőt a parancsokat is nemegyszer megtagadta – mondta a nemrég szabadult férfi.


Hirdetés
Úgy tudjuk, Pénteket nemrég Szegedről átszállították Sátoraljaújhelyre. Informá­cióink szerint ott egyelőre nincs baj vele.

A Blikk információja szerint nemcsak a viselkedésével adódtak gondok, de szellemi téren sem halmoz éppen sikert sikerre. Az általános iskolát ugyan elkezdte a börtönben, kijárni azonban itt sem sikerült a nyolc osztályt.

Úgy tudjuk, Péntek az új helyén dolgozik: szivacsokat tépked, amelyet később párnákba töltenek.

Nagyon úgy tűnik, hogy szabad életében sem volt sokkal népszerűbb, mint a börtönben, hisz látogatója elvétve akad, egyedül anyja és testvére tart ki mellette, akik olykor csomagot küldenek neki.

Hirdetés

Mint megírtuk, Bándy Kata 2012. július 7-ről 8-ra virradó éjjel egy szórakozóhelyről hazafelé tartva eltűnt. A nő holttestét július 11-én találta meg három gyerek. Katát halála előtt bántalmazták, megerőszakolták, majd megfojtották. A rendőrség négy nappal később elkapta Péntek Lászlót. A férfi sokáig azt állította, hogy a feltűnően szép nővel kapcsolatuk volt, és Kata is akarta az együttlétet. Ezt az állítását azonban semmiféle adat vagy tanúvallomás nem támasztotta alá. Bestiális tettéért életfogytig tartó börtönbüntetést kapott, legkorábban 40 év múlva szabadulhat.