Ennyit ért 4 élet? Rezesova szabadul!

Az idei lesz az ötödik születésnapja a szlovák milliomosnőnek, Eva Rezesovának (39), amit a rácsok mögött tölt. Az biztos, hogy a jeles nap nem úgy zajlik majd, mint az első harmincöt, hiszen a méregdrága ajándékok helyett a börtönben maximum arra számíthat, hogy rabtársai kötnek egy kis bábut vagy rajzolnak neki valamit.


Hirdetés

Ilyen figyelmességekre viszont joggal várhat Rezesová, ugyanis információink szerint cellatársaival nagyon jól kijön, a többiek kifejezetten kedvelik, az öt év alatt pedig senkivel nem került összetűzésbe.

Azért is lehet különleges az idei alkalom, mert jó esetben az utolsó is lesz egyben, amelyet a rácsok mögött tölt. Abban az esetben ugyanis, ha továbbra is jól viselkedik Eva Rezesová, jövőre akár örökre búcsút mondhat a rácsok mögötti világnak. 2018-ban ugyanis letelik büntetésének kétharmada, így feltételesen szabadlábra helyezhetik.

Úgy tudjuk: családja egyetlen pillanatra sem fordult el a nőtől, édesanyja és lányai is rendszeresen látogatják a magyar börtönben raboskodó, egykor jobb sorsa szánt nőt.


Hirdetés
Rezesová 2012. augusztus 21-én hajnalban az M3-as autó­pályán az X5-ös BMW-jével ittasan, mintegy 165 kilométer/órás sebességgel hátulról belerohant egy Fiat Puntóba. A kisautó utasai közül senki nem élte túl a balesetet, négy ártatlan ember halt meg a kocsiban. Tettéért jogerősen kilencévnyi börtönbüntetést kapott.

Az ítéletet kihirdető bíró szerint egyértelmű volt, hogy a Fiat szabályosan közlekedett az autópályán. Ezt azért is kellett tisztázni, mert korábban Rezesová azzal próbált védekezni, hogy elkerülhetetlen volt az ütközés, mert a Fiat behajtott elé a belső sávba. Ezzel szemben a szakértők megállapították, hogy a baleset igenis elkerülhető lett volna, ha a vádlott nem ittas és időben tud reagálni, megállni. Rezesová a bíróságon az utolsó szó jogán csak annyit mondott: borzalmasan sajnálja, hogy bekövetkezett a baleset, és mélységesen együttérez a hozzátartozókkal. A bíró szerint azonban a bocsánatkérése nem járt megbánással, nem volt őszinte, amit az is bizonyít, nem nézett az áldozatok családtagjainak a szemébe.


Hirdetés
Feltételekhez kötött

Feltételes szabadságra az bocsátható, aki büntetése alatt kifogástalan magatartást tanúsított, készséget mutat arra, hogy szabadulása után törvénytisztelő életmódot fog folytatni, illetve feltételezhető, hogy a büntetés célja további szabadságelvonás nélkül is elérhető, a végrehajtandó szabadságvesztéséből pedig meghatározott időt kitöltött.