2 hetes jogosítvánnyal száguldozott a 20 éves lány. Az utasa, és ő is életét vesztette †

„Csak egy jót szerettek volna menni” – ahogyan az autósok mondják, ám a gurulás végzetes tragédiával végződött két fiatal lány számára szombaton.


M.(†25) és B. (20) is ott volt azon az éjszaka megrendezett autózáson, amelyről egy Facebook-esemény, az Éjszakai veretés Dobogókőn révén hallottak. Kocsiba szálltak, mint mindenki más, egy rutintalanságból adódó hiba miatt azonban egyikük nem élte túl a közös kalandot. Hondájuk fékezés nélkül az út menti szakadékba zuhant.

Mercédeszt – aki a kocsi hátsó ülésén utazott — még élve szabadították ki a roncsok közül az esztergomi tűzoltók, ám tragikus módon a fiatal lány később belehalt a sérüléseibe. Barátnője, akiről úgy tudjuk, jogosítványát pár hete szerezte, könnyebb sérülésekkel úszta meg a durva borulást. Amikor a segítség megérkezett, a lány sokkos állapotban, a szalagkorláton ült.

HirdetésM. még élt, amikor kivették a kocsiból, végül azonban nem tudták megmenteni
– A parkolóból elindulva még minden rendben volt, de néhány perccel később már a fák között voltak. Egy bal kanyarnál még a szalagkorlát előtt lehajtottak az aszfaltról és a szakadék mélyén találták magukat – mondta egy neve elhallgatását kérő résztvevő, aki elmondta: az autó orral beleállt a földbe.

– A lendülettől több fát is kidöntöttek, majd függőleges helyzetben álltak meg, aminek teteje egy fának támaszkodott – tette hozzá informátorunk, akitől azt is megtudtuk: a résztvevők próbáltak segíteni a bajbakerülteken.


 – A hét végi „veretés” már az 5. ilyen rendezvény volt, amelynek útvonala Dobogókő–esztergomi bazilika. Ez idáig nem történt hasonló eset egyiken sem korábban – tette hozzá az autós, akitől azt is megtudtuk, hogy az esemény Facebook-oldalának szövegében a szervezők felhívták a figyelmet arra, hogy mindenki az időjárási és saját vezetési tudásához mérten közlekedjen.A „veretés” napján egyébként gyorsulási versenyt rendeztek volna a környéken, a vonulás miatt azonban azt egy nappal előre hozták, péntekre tették át.

Úgy tudjuk, a lányok Hondája után egy fekete BMW is a fák között kötött ki. Sofőrje egy kartöréssel úszta meg a kalandot, mivel a kocsi két fa közé beszorult, így nem zuhant a mélybe.

Hirdetés


 A rendőrség kérdésünkre megerősítette, hogy a két autó ugyanazon a szakaszon hajtott le az útról. Azt, hogy versenyeztek-e, nem kommentálták, csak annyit mondtak, hogy a két autó nem ütközött.