Kedves ellenőr néni! A kislányommal amit műveltetek az több, mint gyalázatos, tudja meg mindenki hogy milyen emberek vagytok!


Igen kedves ellenőr nénik!
Hadd tudja meg a gyerek is, minél előbb, hogy ez egy "igen-igen kemény világ..." !
Ma reggel kislányom, aki már a "nagylányság" határán áll igaz, de még mindig nincs 13 éves, 2017 október 18-án 07 óra 09 perckor a szegedi közlekedés 19-es számú vonalán az Ifjúsági Ház megállóban felvett ténymegállapítás alapján ceruzával kitöltött tanulói bérlettel utazott, és ezzel olyannyira megsértette a szolgáltató által meghirdetett utazási feltételeket, hogy leszállították a buszról, jegyzőkönyvet vettek fel vele, a kezébe nyomtak egy 11 ezer forintos csekket, és aláíratták vele, hogy milyen törvényi paragrafusokat sértett meg viselkedésével. Kedves drága ellenőr nénik! Nem esett meg a szívetek egy 7. osztályos kamaszlány kétségbeesett, sírós, ijedt tekintetén? Nem jutott eszetekbe csak "úgy" figyelmeztetni, hogy írja át tollal a diákigazolványa számát a bérletén, hogy aztán nyugodtan tovább utazhasson az iskolájába? Biztos, hogy mindenki csaló, aki ceruzával tölti ki a bérletét? Képzeljétek el, drága ellenőr nénik, hogy még én is leellenőriztem, hogy ráírta-e az igazolvány számot a bérletre, de valahogy nem tűnt fel, hogy ceruzával írta. Lehet, azért, mert a mai tollak már ceruzavékonyságúan is foghatnak, vagy azért, mert eszembe sem jutott.

Hirdetés

Nagyot hibáztunk, belátom. Olyan nagyot, hogy 900 Ft-ot kell még fizetnünk, de ha ezt nem tennénk meg 3 munkanapon belül, akkor 11 ezer forintos lesz a büntetésünk. Említhetnék olyan nagy szavakat, hogy hova tűnt az emberség, de inkább arra hívnám fel a figyelmeteket és a SZOLGÁLTATÓ figyelmét, hogy mi lett volna, ha a kislányom ettől a procedúrától úgy elkeseredik, hogy világgá megy, a kezében a 11 ezer forintos csekkel? Jó az, hogy egy iskolába igyekvő gyereket megakadályoznak abban, hogy időben oda is érhessen. Belegondol valaki abba, hogy egy kiskorúval iratnak alá olyan dolgot, amiről fogalma sincs? Ezek után, írjon alá bárkinek bármit? Mit mondjak neki, hogy mindenkinek mutogassa a diákigazolványát, adja meg a lakcímét, szálljon le vele a buszról, és írjon alá bármit???? Ilyenkor nem számít, hogy kiskorú? Lehet, vissza kellene hozni az arcképes igazolványokat, ha ennyire félnek a csalóktól. Biztosíthatok mindenkit, hogy senki más nem használja a gyermek diákigazolványát.
Mi lett volna, ha egy 8 éves kisiskolást kaptok rajta a csaláson?
Minél előbb meg kell tanulnia ezeknek a gyerekeknek, hogy a HATALOMTÓL félni kell!"Köszönöm" nektek ezt a leckét. Nektek, akik 2017. 10. 18-án 07.09 perckor leszállítottátok a gyerekemet a troliról, és felvettétek a jegyzőkönyveteket, hogy ti is gyakorolhassátok valakin a hatalmatokat! Gratula!

Hirdetés