Kindertojástól hunyt el a kis unokám, ezért most Téged is szeretnélek figyelmeztetni. Nagyon figyelj oda, ha ilyen kinder tojást adsz a gyermekednek


A gyártó szerint elég idős volt a Kinder-tojásban található játékokhoz az a hároméves kislány, aki megfulladt egy alkatrésztől. A bíróság ki is mondta: a Ferrerót nem terheli felelősség.


A kislány egy kis műanyag keréktől halt meg. Bár nagyapja még valahogy ki tudta szedni belőle az apró alkatrészt, akkor már nem volt eszméleténél a gyerek. A bíróság most hozott ítéletet az ügyben, eszerint az olasz gyártó, a Ferrero „nem bűnös”.


Hirdetés
Az ügyésznő a bíróságon idézte a használati utasítást, amiben benne foglaltatik, hogy a kinderes játékok nem valók három évesnél fiatalabb gyerekek kezébe, az idősebbek pedig csak szülői felügyelet mellett játszhatnak velük. Ezen túlmenően a nyomozás azt is kiderítette, hogy a kislány már egy hónapja minden gond nélkül játszott a meglepetéssel. A vizsgálatok megállapították: az ügyben senki sem követett el vétséget.

A Ferrero szerint náluk a fogyasztók és mindenekelőtt a gyerekek biztonsága áll a legelső helyen. Minden egyes piacra kerülő termékük összhangban van az EU 2009-es szabályozásával a játékok biztonságáról. Érdekesség: bár a Kinder minifigurái és összeszerelhető játékai több mint 40 éve nagyon népszerűek a gyerekek és a gyűjtők körében, az Egyesült Államokban oly szigorú törvények vonatkoznak az olyan édességekre, amikben játék van elrejtve, hogy a meglepetést tartalmazó csokitojás be is van tiltva.

Hirdetés