Szülés után hasi fájdalmat érzett a kismama, 1 hét múlva minden végtagját elveszítette


A 33 éves Linda egy komplikációmentes szülés után boldogan ölelte magához fiát, Misit - írja a napi hírek. A kismamának másnap hasi panaszai lettek később pedig a bőre is elszíneződött. Miután ismét kórházba került, megműtötték, de ezzel nem állt meg a lavina, ugyanis nekrotizáló fasciitis nevű fertőzést - húsevő baktériumot - diagnosztizáltak, amely a szövetek gyors pusztulásával jár. Az asszonynak hét hónappal fia születése után már minden végtagját amputálni kellett, hogy megállítsák a fertőzést.


A nő jelenleg is kórházban van, most egy újabb műtétre vár, ugyanis veseátültetésre szorul. A kanadai család a fertőzés kialakulása miatt az egészségügyi intézményt vádolja, mert az okozta a veszélyes kórt, hogy az egész placentáját nem távolították el a szülés után, vagyis nem vették észre, hogy hiányos a méhlepény. Ráadásul mikor elhagyta a kórházat, az egészségi állapotával sem foglalkoztak. Ez egy rendkívül ritka fertőzés, de négyből egy ember, aki elkapja, életét veszti a betegségben. A pár beperelte a kórházat és 5 külön orvost is, akiket gondatlansággal vádolnak.


Hirdetés

Ha a szülés után placenta egy része bentmarad a nő szervezetében, komoly vérzést és fertőzést okozhat, amely később a kismama életébe kerülhet, ezért is szokták jó alaposan átvizsgálni a méhlepényt a nőgyógyászok a szülést követően.Lindát annak ellenére engedték ki a kórházból, hogy még bent jelezte, hogy hasi fájdalmai vannak, de senki nem volt hajlandó megvizsgálni. Azzal rázták le, biztos székrekedés okozza a panaszokat. A hazaérkezés utáni napon változott meg ijesztően a bőrszíne, ezér rohant vele férje, Mike Sampson azonnal kórházba. A férj az eset óta nem tud dolgozni, hiszen nemcsak a nőt, de a gyermeket is gondoznia kell.

 Komplikációmentes szülés után minden végtagját elvesztette a kismama
A kórházi számláik az egekbe ugrottak, ezért is kellett adománygyűjtő akcióba kezdeniük. Körülbelül 100 ezer dollárra van szükségük ahhoz, hogy valamennyire talpra tudjanak állni, és a nő rehabilitációját is finanszírozni tudják, aki vélhetően még jó ideig kórházban lesz.

Hirdetés