Vasárnap mínusz 10 fok lesz. De a jövőhétre ér ide a farkas ordító hideg


Átlagos november, kőkemény fagyok januárban – ilyen télre számíthatunkA Dávid féle naptár szerint, amelyet a nyíregyházi meteorológus tett közzé, az ünnepek alatt hidegre számíthatunk.


Általában nem számíthatunk kirívóan hideg télre közölte a Bama-hu-val Dávid Mihály: „ az előrejelzés alapján inkább úgy jellemezném az előttünk álló hónapokat, hogy változatos, hullámzó időjárásra számíthatunk „

A nyíregyházi meteorológus véleménye szerint egész a novemberben átlagos, erre a hónapra jellemző időjárásra van kilátás: tehát arra számíthatunk, hogy egyre inkább hűl majd a levegő, és a hónap második felétől már éjszakánként megjelennek a fagyok, és nappal emelkedik 10 fok fölé a csúcshőmérséklet. A hónap vége felé egyre hidegebb időre kell felkészülni.

Hirdetés

A fehér karácsonnyal kapcsolatban a meteorológus véleménye szerint, még nem lehet biztosan tudni, hogy lesz- csapadék, de ha igen, akkor inkább hóra lehet számítani, jó hír, hogy ez megmarad, mert az ünnepek alatt hideg lesz. A tél leghidegebb napjai nagy valószínűséggel január első két hetében valamint február 10-e körül várhatóak. Mindkét időszakban fel kell készülni havazásra, nagyon kemény fagyokra, sok esetben éjjelente akár mínusz 15–20 fokra számíthatunk, és ezekben az időszakokban nem emelkedik 0 fok fölé még napközben sem a hőmérséklet.

Hirdetés